Boeiende ontdekking Midden/Noord Israël 9 dagen € 1599,-

Reis Maandag 17 April – Dinsdag 24 April

Maandag 17 April

We vertrekken vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Tel Aviv en komen daar D.V eind van de middag aan. We nemen de trein naar Jeruzalem en zoeken onze accommodatie op. Abrahamhostel aan de Jaffa street, dichtbij de Joodse Markt. Een mooie locatie waar altijd wat te zien is.

We eten gezamenlijk wat en ontspannen wat na de reis.

Dinsdag  18 April

Na ontbijt bezoek aan Yad Vashem (Holocaustmuseum).

Voor degene die hier al geweest zijn, nemen een andere route door dit museum en na de tour komen we weer bij elkaar voor de lunch.

We nemen de tram naar de Oude Stad en brengen eerst een bezoekje aan FOZ (Friends of Zion) Hier krijg je in plm 45 min een totaalbeeld in beeld en geluid van de geschiedenis van Israël.

(Wie hier al is geweest, bezoekt het unieke winkelstraatje, dat achter het museum ligt. Leuke plek)

We gaan de Oude Stad in en laten ons verrassen door alles wat hier te zien is. We lopen door de mooiste steegjes en her-ontdekken op een ontspannen manier wat deze geweldige Oude Stad ons te vertellen heeft. We beklimmen de Hurva Synagoge en gaan op bezoek bij Moshe Kapinsky die ons verteld hoe belangrijk het is om elkaar te leren kennen als Jood en Christen. Bij de Kotel (Klaagmuur) zien we hoe Bar Mitswa in praktijk wordt gebracht. Tijd tekort, maar tegen de avond gaan we lekker eten en brengen de avond verder ontspannen door.

Woensdag 19 April

Na het ontbijt gaan we naar de graftuin van Jozef van Arimatéa, waar we het vermoedelijke graf van Jezus zien. Tevens de plaats waar Golgotha in de buurt is. Daarna zoeken we onze weg naar de Christ Church waar we een belangrijke boodschap zien. We gaan door de Oude Stad richting de Olijfberg en volgen de via Dolorosa(Kruisweg) We hebben hier het zicht op de Gouden Poort (Oostpoort). Ontdekken hier een aantal Bijbelse lessen die ons laten nadenken. Inmiddels loopt de Shabbat ten einde en komt het stadsleven weer op gang. We eten een heerlijke maaltijd samen en ontspannen ons lekker in de avond onder het genot van…

Donderdag 20 April

We verlaten Jeruzalem en gaan het Noorden in door Samaria, we trekken vandaag op met Aryel Tsion, een NL sprekende gids. Ontdekkend en boeiend om vanuit de oude Hebreeuwse taal kennis op te doen. We zoeken onze weg door Oud Bijbels Hartland en komen via Bet-El uit bij Sichem, het huidige Nablus, waar we uitleg krijgen bij de Ebal en Gerizim (Berg van de Zegen en de Vloek). Op deze plek leren we een aantal belangrijke dingen die je een verrassende kijk geven op jouw aanwezigheid in dit gebied. Een boeiende plek waar niet veel toeristen komen….maar jij wel! We hebben een lunch op een plek waar IDF soldaten ook vaak een hapje eten. Kans op een spontane ontmoeting. In de avond gaan we verder Noordwaarts en verblijven in de buurt van Galilea in Kibbutz Inbar .

Vrijdag 21 April

Vandaag via de Oostkant meer Galilea naar de Golan Hoogte op en zien iets van de recente oorlog met Syrië in 1967. Daarna bezoeken we Katsrin / Gamla / Grens Syrie en trekken door dit mooie gebied heen richting de grens met Libanon waar we IDF soldaten ontmoeten die ons hun boeiende verhalen vertellen van deze strategische plek. Een mooie tocht waarin we iets meekrijgen van de actualiteit in Israël anno 2020. Eind van de dag samen lekker eten en daarna wat ontspannen bij Kibbutz Inbar

Zaterdag 22 April Shabbat

Vandaag rust en bezoek Messiaanse Synagogedienst in Tiberias

In de middag e.v.t wandeltocht door mooi gebied in Galilea..

Zondag 23 April

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Atlit Detention camp. Mooie plek aan de kust die het verhaal verteld van de eerste immigratiestroom rond de jaren 30/40. We klimmen de berg Karmel op en zien waar Elia het opnam tegen de Baälpriesters. We kijken of een bezoek aan Ceasarea nog lukt en eind van de middag gaan we naar Netanya. Dit is een mooie badplaats aan de Middellandse zee waar een heerlijk klimaat heerst. De nacht brengen we door in Boutique Hotel Alma in Netanya.

Maandag 24 April

Deze dag is vrij te besteden. Netanya is een levendige badplaats met een mooi strand en een groot centrum waar je prima een dagje vermaken kan. Alle invulling die jij wil is mogelijk.

We slapen ’s avonds weer in Boutique Hotel Alma Netanya.

Dinsdag 25 April

Het zit er weer op…Een reis waarin we veel gezien en gehoord hebben en die je nog lang zal heugen. We vliegen weer terug naar NL en wie weet maken we weer nieuw plannen😉