Vervolgreis Midden en Noord Israël / 9-10 dagen. € 1195,- all-in

9 daagse rondreis via Jeruzalem naar het Noorden.

Onderstaand is een reisoptie die gevolgd kan worden. Aanpassingen kunnen altijd ingevoegd.

Donderdag

Vertrek vanaf Schiphol of Eindhoven. Aankomst Tel Aviv in de avond waarna we doorreizen naar Jeruzalem met de bus. We overnachten in het Abrahamhostel in de Jaffa Straat.

Vrijdag 

Bezoek Israëlmuseum en ter plaatse bepalen waar de interesse ligt voor ieder persoonlijk. Voor degenen die voor het eerst zijn een eerste kennismaking met de Oude Stad. Voor wie nog niet in het FOZ museum geweest zijn, is daar nog gelegenheid voor. We zien hoe de Shabbat wordt ontvangen bij de Kotel en eten daarna gezamenlijk een Shabbatdinner.

Zaterdag (Shabbat)

Brengen een bezoek aan Messiaanse synagoge of gaan naar de dienst in Christ Church. Na de lunch gaan we Olijfberg op en onderweg laten we het Bijbelse landschap zijn verhaal vertellen. Tussentijds bezoekje Old City of David. Eind van de middag afsluitend Christ Church met Dinner

Zondag

We gaan op weg naar Hebron en ontmoeten Aryel Tsion. We trekken een dagje met hem op en hij verteld ons het bijzondere verhaal van deze belangrijke Bijbelse plek, waar Machpela ligt. Eind van de middag doen we Gush Etsion aan en hier ontdekken we iets van de recente geschiedenis van de wedergeboorte van de Staat Israël rond 1948. We brengen de nacht weer door in Jeruzalem.

Maandag

Vandaag op bezoek Yair Strijker in Na’ale. Een boeiende studiedag over de bijbelse taal. Heel ontdekkend en boeiend om vanuit de oude Hebreeuwse taal kennis op te doen. We zoeken onze weg door Oud Bijbels Hartland en komen uit bij Sichem, het huidige Nablus, waar we onderwijs krijgen bij de Ebal en Gerizim. Dit zal zeker verrassen wat betreft actualiteit. In de avond gaan we verder Noordwaarts en verblijven in de buurt van Galilea

Dinsdag

Vandaag via de Oostkant Meer Galilea, een stop bij Kibbutz Ein Gev. We trekken daarna de Golan Hoogte op en bezoeken resp. Katsrin / Gamla en drinken koffie bij Coffee Anan nabij een legerpost bij de Syrische grens. Overnachting hier in de omgeving.

Woensdag

Bezoek Kapernaüm in de ochtend en daarna richting Gazit waar we een uitdagende hike gaan doen in een geweldig mooi gebied. In de avond verblijven we in Zichron Yakov.

Donderdag 2

Bezoek Atlit Detention camp. Mooie plek die het verhaal verteld van de eerste immigratiestroom rond de jaren 30/40. In de middag Ceasarea, mogelijkheid tot snorkelen in de baai waar overblijfselen van oude haven te zien zijn. De nacht brengen we door in Netanya

Vrijdag

Vrije dag Netanya of terugreis (Meerprijs bij dag extra €75,- pp)

Zaterdag

Terugreis.