ACHTERGROND

Reizen, veel mensen dromen er van. Waarom willen mensen reizen? Daarvoor zijn ontelbare redenen. Time Out Travel heeft een aantal redenen op een rijtje gezet.

  • Nieuwe ervaringen

Thuis leef je vaak je eigen ‘veilige’ leven en wordt je niet iedere dag geconfronteerd met nieuwe dingen. Het gaat allemaal z’n gangetje, je doet je ding, maar af en toe heb je weer wat uitdaging nodig.

  • Een nieuw perspectief

Wanneer je in een nieuwe omgeving terechtkomt, één die voor jou onbekend is, kan dit je de ruimte bieden om met een frisse blik naar zaken te gaan kijken.

Waar sta ik nu? Wat heb ik tot nu toe gedaan? Wat wil ik nog doen? Wie ben ik nu eigenlijk?

Dit soort levensvragen kun je vaak goed beantwoorden als je even uit je eigen omgeving komt. Thuis heb je toch al snel wat anders te doen, of verval je in dezelfde denkpatronen omdat je niet wordt uitgedaagd. Buiten je vertrouwde omgeving kom je dichtbij jezelf en bij God, dichter dan je misschien op voorhand had gedacht.

  • Even iets anders

Het is een gegeven dat, zeker als je werkt, het leven kan neigen naar eentonigheid. Veel dagen zijn hetzelfde doordat je te maken hebt met routineklussen. Dit kan heerlijk zijn, maar soms wil je even iets anders!

  • Genieten!

Gewoon, eenvoudig genieten! Daar wordt een mens gelukkiger van. De wereld heeft  veel moois te bieden! Natuur, cultuur, historie, ontmoetingen… Toch gaan veel mensen die dromen van reizen niet op pad. Waarom? Ook daar hebben we een aantal redenen voor op een rijtje gezet die ook voor jou kunnen gelden.

  • Het is spannend

Ja, het is spannend! Maar sinds wanneer is dat een reden om iets niet te doen?

  • Weinig kennis en connecties

Mensen zijn vaak bang dat het ze niet lukt om een inhoudelijk goede reis in elkaar te zetten. Het ontbreekt vaak aan directe connecties waardoor het moeilijk kan zijn om dingen goed te organiseren.

  • Financiën

Het is in veel gevallen niet goedkoop om te reizen. Vooral als bovenstaande een rol speelt en men zich inschrijft voor een (groeps)reis waarbij vooraf alles geregeld is. Dan lopen de kosten snel op.

  • Angst

Is het daar wel veilig? Wordt ik niet opgelicht? Kan ik alleen op pad gaan? Is de ander wel te vertrouwen? Veel vragen die kunnen spelen, vooral als je voor het eerst naar een ander land of zelfs naar een ander werelddeel gaat.

Daarom: Time Out Travel

Time Out Travel is nieuw, maar het bestaat eigenlijk al jaren. Vanaf 2010 zijn diverse reizen georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers. Lees hierover meer onder het kopje ‘wie zijn wij’. Tijdens deze reizen hebben we veel geleerd en ontdekt en was het geweldig om te zien hoe door de reizen mensen zich (geestelijk) ontwikkelden. Elke keer opnieuw zien we dat het goed is om af en toe uit je vertrouwde omgeving te stappen en in een compleet nieuwe omgeving tot rust te komen, nieuwe inzichten op te doen en van elkaar te leren. Voor veel mensen een ervaring die ze nog nooit meemaakten maar waar ze nu niet meer zonder kunnen. Zo zijn er jongeren die in 2010 voor het eerst met ons op reis gingen en daar inmiddels al meer dan vijf keer een vervolg aan gaven. Hun ervaringen kun je lezen onder het kopje ‘ervaringsverhalen’. Maar ook volwassenen die met ons meegingen en zoveel ontdekten en leerden over bijvoorbeeld het verleden, heden en toekomst van het land Israël, en de relatie die ze daar zelf mee hadden, dat ze daar ieder in hun eigen omgeving actief mee aan de slag zijn gegaan. Levensveranderend, zoals ze zelf zeggen.

Door deze ontdekkingen en doordat we zien wat het uitwerkt in levens van mensen hebben deze reizen nu gebundeld en bieden we ze op een bijzondere manier aan voor diverse doelgroepen. Hierbij is het belangrijk dat wij geen reisbureau zijn maar dat we mogelijkheden bieden en deuren openen! Ook niet onbelangrijk, is dat we geen winstoogmerk hebben en de reizen dus een stuk goedkoper aan kunnen bieden dan reguliere reisbureaus.