Voorwaarden en Verzekeringen.

Aanmelding procedure.

  • Je meld je aan via aanmeldformulier dat bij de desbetreffende reis staat, alleen of gelijk als groep(max 14).
  • Wij nemen z.s.m. contact met je op.
  • Bij 8 aanmeldingen gaat de reis definitief door.
  • Je wordt gevraagd voor een aanbetaling van de reissom.
  • We komen als groep een keer bij elkaar om de reis door te nemen.

Fysiek

De reizen zijn een vrij actieve bezigheid en daarom is het van belang dat je lichamelijk en fysieke conditie redelijk op peil is. Je moet bijvoorbeeld in staat zijn om een stevige wandeling te kunnen maken. Bij reizen met een hogere leeftijdsgrens houden wij hier uiteraard rekening mee. 

Bagage

We gaan uit van 15 kg ruimbagage per persoon, of alleen handbagage. Dit overleggen we vooraf met de groep. Daarbij kun je nog handbagage meenemen in de vorm van een rugtas o.i.d. met max. 8 kg inhoud en de vereiste afmetingen van 55x40x25. Dit is nodig omdat we ons verplaatsen met huurauto’s en de bagageruimte wat beperkt is. In de praktijk is gebleken dat deze hoeveelheid bagage ruim toereikend is.

Verzorging.

Ontbijt, lunch en avonddiner zijn inbegrepen bij de reissom. Koffie, drinken, snack’s en andere persoonlijke uitgaven zijn uiteraard voor eigen rekening.

Voorzieningen

Doorgaans maken wij gebruik van eersteklas hostels, in de woestijn maken we gebruik van tentaccommodaties. Deze accommodaties hebben allemaal prima, schone voorzieningen en het zal u aan niets ontbreken. De accomodaties zijn soms meerpersoonskamers. U kunt echter ten allen tijde aangeven of u gebruik wilt maken van 2-persoons kamer. Dit kost wel extra, maar is dus mogelijk in overleg. De meerprijs voor 2-pers kamer varieert van € 240,- tot € 270,- pp. afhankelijk van periode en beschikbaarheid. De toeslag voor 1-pers kamer bedraagt € 565,-

Algemeen/Veiligheid.

Als groep of persoon kan geen claim of aanspraak gemaakt worden op vergoeding of andere restitutie in geval van onvoorziene uitval van programmaonderdelen. Persoonlijk bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid! Wij zullen in geen geval locaties in ons programma opnemen welke niet veilig zijn of waar een negatief reisadvies geldt.

Wij stellen het programma samen en boeken vooraf alle benodigde tickets, entree’s, auto’s etc. Ter plaatse zijn wij met 1 of 2 personen om samen met u het programma af te werken, en uw verzorging te regelen (ontbijt-lunch-diner).

Verzekeringen.

Als u na een definitieve aanmelding en eerste aanbetaling van uw reis, onverhoopt door medische of andere ernstige familieomstandigheden van uw geplande reis moet afzien, dan zult u voor het terugvorderen van het reeds betaalde reisbedrag een eigen annuleringsverzekering moeten hebben.

Wij adviseren u om direct, nadat u van ons de factuur hebt gekregen, een annuleringsverzekering en een reisverzekering (met een medische dekking voor buitenland) af te sluiten.

Dit kunt u afsluiten bij Schol verzekeringen.https://scholopurk.nl/verzekeringen/