Vrouwenreis 11 t/m 20 november 2020

Van zuid naar Noord Israël met afsluiting Jeruzalem

Woensdag 11 november  

Deze dag vliegen we vroeg naar Eilat, vanaf Amsterdam. In de namiddag is er tijd voor het zwembad/strand.  In de avond ontmoeten we een Nederlands stel met een hostel in Eilat.

Donderdag 12 november

Deze dag gaan we naar Timna park of de red canyon. In de middag is er tijd om te snorkelen

Vrijdag 13 november

Deze dag gaan we via Arad en Yatir Forrest door naar  Susya. In Arad gaan we naar de fountain of tears waar we een film in het Nederlands bekijken en uitleg krijgen over deze indrukwekkende plek.

Vervolgens gaan we naar Susya.  Hier ontvangen we bij zonsondergang de Shabbat, vervolgens vieren we de maaltijd mee bij gezinnen thuis en slapen we hier ook.  

Zaterdag 14 november

We vieren de Shabbat mee met de inwoners van Susya en krijgen wat uitleg over de dienst en het Torah gedeelte. Vervolgens wat relax tijd, lunch en in de middag een wandeling naar de Rujium (een van de grotten van Koning David) en/of naar Mitzpe Yair voor wie dat wil samen met een Nederlands sprekende Gids. ’s Avonds tijd voor een wijntje uit deze streek.

Zondag 15 november

Deze dag beginnen we met een ontbijtje bij Cafe RonEl. Daarna rijden we via de Valley of Elah naar het Bijbels Hartland waar we onder andere Bet El en Shilo bezoeken. Vervolgens rijden we naar de slaapplek in de buurt.

Maandag 16 november

Deze dag vertrekken we verder naar het noorden langs de kust. Bij Atlit Detention camp krijgen we een rondleiding. Hier zien we hoe de Joodse mensen alsnog niet in vrijheid in hun eigen land konden wonen als ze er eenmaal aankwamen. Vervolgens gaan we naar Haifa. Hier maken we een stop voor een bezoek aan een verzorgingstehuis.

Dinsdag 17 november

Deze dag besteden we om het meer van Tiberias heen. We bezoeken onder andere Capernaum, maken een boottochtje op het meer.  We bezoeken Ein Gev, een klein vissersplaatsje waar we uitleg krijgen over producten die van olijven gemaakt worden. Deze crèmes mag je ook proberen. Er is genoeg te zien, we kunnen dat ter plekke overleggen hoe we de dag verder invullen.

Woensdag 18 november

Vandaag vertrekken we naar Elon Moreh, opnieuw bijbels hartland. We ontmoeten een Nederlands Joodse vrouw die ons naar 2 mooie plekken gidst en naar een wijngaard waar we ook en wijnproeverij krijgen. Ze verteld ons de Bijbelse geschiedenis van de plekken waar we komen.

Donderdag 19 november

Vrije dag in Jeruzalem

Vrijdag 20 november

Terug naar huis met een nog weer andere kijk op het land van God.