Jongerenreis Israël. Meivakantie.

25 April t/m 4 Mei 2020 (leeftijd vanaf 17 jaar). Deze reis is eventueel ook mogelijk in de zomervakantie.

Ben jij een beetje avontuurlijk ingesteld en vindt je het gaaf om met leeftijdsgenoten het beloofde land te gaan ontdekken? Dan is deze reis zeker wat voor jou! Je proeft van het bijzondere midden-oosten, de sfeer in de straatjes van Jeruzalem en het feest van de Shabbat. Je loopt waar Jezus heeft gelopen, ontdekt de woestijn en test of je echt kunt drijven in de Dode zee! Samen beleef je de bijbel in het hartland en maak je verbinding met elkaar, het land en zijn bewoners door bijzondere ontmoetingen. Kortom: geen standaard bus-in-bus-uit trip maar een gave kans om de bijbel te ervaren in Israël met zeker ook tijd voor ontspanning en gezelligheid!

Tijdens deze reis gaan we eerst op ontdekkingstocht door Jeruzalem. In Jeruzalem is veel te beleven, overdag bezoeken we de plekken die je in je Bijbel vindt waardoor deze voor je tot leven komt. ‘s Avonds genieten van een drankje op één van de vele leuke plekjes in de stad of op ons dakterras. We leren over het verleden, het heden en de toekomst! We gaan op bezoek bij bijzondere mensen waardoor je echt in contact komt met het land en haar bewoners.

We vervolgen onze reis naar het gebied rondom Jeruzalem voor een aantal ontspannen activiteiten om uiteindelijk langs de dode zee naar het zuiden te rijden. Na de drukte van de stad zoeken we hier de rust op in de woestijn. We maken een gave hike, ontmoeten woestijnpioniers, slapen in een bedoeïenentent en genieten onder de sterren van een gezellig kampvuur.

In 10 dagen kun je niet heel Israël beleven, maar met deze reis zie je een heel aantal hoogtepunten zoals de mooiste plekjes in Jeruzalem, Yad Vashem, drijven in de dode, Ein Gedi waar David zich verstopte voor Saul en je maakt kennis met het hartland van de Bijbel: Judea en Samaria. Dit alles maakt dat je na 10 dagen geïnspireerd en vol onvergetelijke indrukken weer thuis komt!