26-03-2020 Vervolgreis 10 dagen voor € 1195,-


Donderdag 26 Maart

Vertrek vanaf Schiphol of Eindhoven. Aankomst Tel Aviv in de avond waarna we doorreizen naar Jeruzalem met de bus. We overnachten in het Abrahamhostel in de Jaffa Straat.

Vrijdag  27 Maart.

Vandaag beginnen we met de muurwandeling waarna we afsluiten met verse koffie en zoetigheid. We bezoeken de Westernwall Tunnels welke zich 10 meter onder de grond bevinden. We nemen een kijkje bij het graf van Oscar Schindler en evt nog in de Holocaust Chamber. Voor wie nog niet in het FOZ museum geweest zijn, is daar nog gelegenheid voor. We zien hoe de Shabbat wordt ontvangen bij de Kotel en eten daarna gezamenlijk een Shabbatdinner.

Zaterdag (Shabbat) 28 Maart.

Brengen een bezoek aan Messiaanse synagoge of gaan naar de dienst in Christ Church. Na de lunch gaan we naar Succat Hallel, waar we een tijdje luisteren naar mooie muziek en bezinnen. We besteden onze tijd naar eigen inzicht en eten daarna gezamenlijk in de Christ Church.

Zondag 29 Maart.

We gaan op bezoek bij Jeremy Gimpel in Judea bij Ma’ale Amos. Een ontdekkende ontmoeting op een bijzondere plaats. Na de lunch gaan we naar Yad Mordechai, een boeiende plek aan de kust van Israël, die het verhaal verteld van de de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948. In de namiddag gaan we naar Ashdod waar we gezamenlijk eten en lekker ontspannen de avond aan het water doorbrengen.

Maandag 30 Maart

Vandaag op bezoek Yair Strijker. Een boeiende studiedag over de bijbelse taal. Heel ontdekkend en boeiend om vanuit de oude Hebreeuwse taal kennis op te doen. Deze dag zijn we in Ariël, en in de middag reizen we naar Elon Moré in het Bijbelse Hartland waar we overnachten.

Dinsdag 31 Maart

Vanmorgen maken we kennis met Corinne Suday. Ze vertelt ons de boeiende geschiedenis over de Ebal en Gerizim waar Sichem, het huidige Nablus, ligt. We pikken nog een bezoek aan Itamar mee, een settlement op een heuvelrug. We ontmoeten Batya die geweldig aardewerk maakt. We gaan richting Galilea waar we de nacht doorbrengen.

Woensdag 1 April

We maken een mooi uitstapje over de Golan en laten ons verrassen door het natuurschoon en de geschiedenis die hier afspeelde. Tevens zijn we getuige dat hier met de dag geschiedenis geschreven wordt…We bezoeken de plaatsen Ein Gev en Kapernaüm aan het meer van Galilea. We komen in de namiddag bij onze accomodatie waar we verder gaan ontspannen.

Donderdag 2 April

Vertrekken westwaarts en zetten onze eigen footprint door een boom te planten in het Golani park. Bezoeken Zichron Yakov, een verrassend leuke plek met een gezellig centrum. Bezoeken kort het First Aliyah museum en vertrekken naar Netanya of Jaffo, het oude Tel Aviv. In overleg kunnen we ook naar Jeruzalem gaan om daar onze vrije dag door te brengen.

Vrijdag 3 April

Netanya/Jaffo/ Jeruzalem.

Zaterdag 4 April

Terugreis.

Klik hier om u aan te melden.

* Wanneer onvoldoende goedkope tickets voorhanden zijn, kan er meerprijs van max. € 150,- pp bijkomen. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.