25-03-2020 Kennismakingsreis 9 dagen voor € 1150,-

Woensdag 

Vertrek vanaf Amsterdam naar Eilat. We beginnen onze reis in het zonnige zuiden aan de Rode Zee.

Donderdag

We verkennen vandaag het Timna Park of de Red Canyon in de buurt van Eilat. Daarna genieten we van de mooie onderwaterwereld en deze gezellige badplaats met een leuke boulevard en lekkere eettentjes.

Vrijdag

We vertrekken naar het Noorden en verkennen onderweg de Aravawoestijn, dobberen in de Dode Zee. Verder Noordwaarts passeren we Massada, Ein Gedi en Qumeran en in de avond komen we aan in Jeruzalem.

Zaterdag (Shabbat)

We bezoeken samen de Messiaanse Synagoge en drinken hier na de dienst samen koffie. Vervolgens vertrekken we vertrekken voor een stevige kuier door het Bijbelse landschap. We zien veel van de omgeving, onder andere Kidron, Hinnomdal, Molen Montefiore, passeren de Oude Stad van David, recente opgravingen, Zuid en Oostmuur met de Gouden Poort. We proberen de bekende aanduidingen in de bijbel visueel te krijgen. Uiteindelijk komen we uit op de Olijfberg en genieten daar van het uitzicht en het verhaal dat deze plek verteld. Terug in het hostel genieten we van onze gezamelijke maaltijd.

Zondag

We ontmoeten Yair Strijker in Na’ale, het Hartland van Israël. Van Yair krijgen uitleg over dit gebied (Samaria-Judea), over de Bijbelse beloftes en de lessen die we daar uit kunnen leren. We bezoeken  Shilo en verschillende nieuwe nederzettingen, worden verrast door het mooie landschap en komen in contact met bewoners en hun verhaal. Een intensieve maar zeker boeiende studiedag. Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Jeruzalem en eten met elkaar. ’s Avonds genoeg om over door te praten.

Maandag

We gaan op bezoek bij Jeremy Gimpel in Judea die ons zijn boeiende geschiedenis verteld. Hij woont in het Bijbelse hartland Judea en ontvangst gasten op deze bijzondere plek met een bijbelse boodschap. Hierna bezoeken we Gush Etsion waar we een film zien vanuit de periode 1948 over het ontstaan van de staat Israël en de strijd die dat gekost heeft. We zijn weer bijtijds in Jeruzalem en maken het ons comfortabel en eten lekker, waarna de avond vrij te besteden is.

Dinsdag

Na ontbijt gaan we met de tram naar Yad Vashem (Holocaustmuseum) waar we een rondleiding krijgen van een gids. Vervolgens gaan we naar de Oude Stad en via de Jaffa Poort en de Sjoek bezoeken we de Westelijke Muur. Ook brengen we een bezoek aan de Old City of David met de watertunnel van Hizkia.

Woensdag 

We gaan rond 9 uur richting de Jaffo Poort. We gaan ‘de muur’ op en maken hier een bijzondere wandeling mee. Deze Wachterwandeling wordt al jaren elke morgen gedaan door verschillende mensen en is altijd een boeiend en aansprekende morgen. Er wordt goed uitleg gegeven van de functie van deze ‘wachtersbediening’.

De middag is vrij te besteden. Het zal niet moeilijk zijn om dit op een leuke of ontdekkende manier in te vullen

Donderdag

Vandaag reizen we weer terug naar Nederland. Vol indrukken en een meer realistisch beeld van dit mooie land met zijn bewoners.


Klik hier om u aan te melden.

* Wanneer onvoldoende goedkope tickets voorhanden zijn, kan er een meerprijs van max. € 150,- pp bijkomen. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.

Meerprijs voor 2-pers kamer is € 130,- pp