Israël Ontdekkingsreis 16 Jan 2020 10 dagen.

Jij bent tussen de 18 en 35 jaar en wilt misschien met ons mee? Een goeie keus waar je geen spijt van krijgt..We gaan met elkaar op pad in een groepje van maximaal 15 personen. Zo zijn we lekker mobiel en vormen we een leuke groep waar we dit avontuur mee gaan beleven. Verdiepend voor je geloofsleven en een ontdekking van het land waar jouw bijbel is gebeurd…

Donderdag

Vertrek vanaf Amsterdam. Aankomst Tel Aviv in de avond waarna we doorreizen naar Jeruzalem met de bus of trein. We overnachten in het Abrahamhostel in de Jaffa Straat. De joodse Markt is om de hoek. The place to be voor een uitstapje ‘s avonds.

Vrijdag

Na ontbijt gaan we met de tram naar Yad Vashem (Holocaustmuseum) en krijgen rondleiding van een gids. Hierna gaan we met de tram naar de Oude Stad en via de Jaffa Poort en de Sjoek. bezoeken we de Westelijke Muur. We gaan daarna via de z.g.n. Westernwalltunnels onder de grond met een gids en dalen af naar het niveau van 2000 jaar geleden.
We zien hoe de Shabbat feestelijk wordt ontvangen bij de Westelijke Muur. We eten samen en vullen de avond ontspannen voor onszelf in.

Zaterdag (Shabbat)

We bezoeken samen de Messiaanse Synagoge en drinken hier na de dienst samen koffie en hebben tegelijk onze lunch. We vertrekken dan voor een stevige kuier door het Bijbelse landschap. We zien veel van de omgeving O.a: Kidron, Hinnomdal, Molen Montefiore, Oude Stad David, recente opgravingen, Zuid en Oostmuur met de Gouden Poort, We proberen de bekende aanduidingen in de bijbel visueel te krijgen. We komen uiteindelijk op de Olijfberg en genieten daar van het uitzicht en het verhaal dat deze plek verteld. In het hostel genieten we van onze gezamenlijke maaltijd en ontspannen.

Zondag 

We vertrekken na het ontbijt naar de Oude Stad voor onze Wachterswandeling. We doen een wandeling over de oude muren van Jeruzalem, de zgn Rampartswalk samen met andere mensen wordt ons uitgelegd wat deze ‘Wachterbediening’ inhoudt. We doen zelf ook mee en merken hoe de Bijbelse profetieën in de huidige realiteit nog gelden. Daarna drinken we koffie met wat lekkers. Na een gezellig uurtje scoren we nog wat voor de lunch. We bezoeken Old City of David en dalen af door de Hiskia tunnel. Een leuke tocht die je natte voeten oplevert.

Maandag

We gaan vandaag met de auto op pad en zoeken onze weg door het Bijbelse Hartland. Je komt op plekken waar echt niet iedereen komt en gaan op bezoek bij onze muzikale vriend en leraar Jeremy Gimpel in Judea. Hij verteld ons zijn verhaal en we steken de handen uit de mouwen om te helpen op deze bijzondere plek. We planten onze eigen fruitbomen en zetten zo onze eigen footprint in Israël. In de middag gaan we nog op bezoek in Gush Etzion waar we een film kijken van de strijd in 1948. Een boeiende geschiedenis op een bijzondere plek. In de avond rijden we naarr Arad en eten in een gezellig restaurant met heerlijk eten. We overnachten hier ook.

Dinsdag

Tassen in de auto en brengen bezoek aan Fountain of Tears. Een indrukwekkende beeldenverzameling die jouw een verhaal vertellen. We dalen daarna af richting Dode Zee en gaan de Massada op. Hierna is het tijd om even uit te testen of je echt blijft drijven in de Dode Zee. In Tsofar zoeken we onze tent op waar we de nacht doorbrengen. Na een stevige maaltijd en een flink kampvuur kruipen we in de slaapzak en rusten lekker uit.

Woensdag

Vandaag trekken we eropuit met een woestijngids voor een woestijntocht. We maken een tocht door een schitterende omgeving en leren van de gids over dit deel van Israël. Spectaculaire vergezichten en bijzondere stille plekken. In de middag zien we nog iets van de woestijnlandbouw in praktijk. Een boeiende dag die we afsluiten met een heerlijke zelfgemaakte poike. Een woestijngerecht dat ons zeker zal smaken.

Donderdag

We gaan weer op pad en trekken als Mozes door de woestijn, maar dan wel met een airco busje;-) We rijden richting het zuiden naar Eilat en zoeken daar eerst ons Hostel op waarna de deze leuke kustplaats gaan verkennen.

Vrijdag

Deze dag is vrij te besteden. We gaan als groep eerst nog snorkelen bij Coral Reef. Een geweldige onderwaterervaring waar je jezelf in een aquarium onderdompelt. Hierna even lekker relaxen aan het strand of op de boulevard. De Shabbat begint om 6 uur en zoeken een plekje in Shelter Hostel bij John Pex waar we met elkaar en gasten eten.

Zaterdag

Vandaag reizen we weer terug naar Nederland. Vol indrukken en een meer realistisch beeld van dit mooie land met zijn bewoners.

Klik hier om u aan te melden.

* Wanneer onvoldoende goedkope tickets voorhanden zijn, kan er meerprijs van max. € 150,- pp bijkomen. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.