Projectreis Israël

Bijzondere connectie met Israel via Timeout Travel       

Ezechiel 36: 34-36 Het verwoeste land zal weer worden bewerkt, in plaats van een woestenij te zijn voor het oog van iedere voorbijganger. En men zal zeggen: Dit land dat verwoest was, is geworden als de hof van Eden; de steden die, verwoest en vernield, in puin lagen, zijn weer versterkt en bewoond. Dan zullen de volken die om u heen overgebleven zijn, weten, dat Ik, de Here, herbouwd heb wat vernield was en beplant heb wat verwoest was. Ik, de Here, heb het gesproken en Ik zal het doen.

Iedereen die in Israël geweest is, heeft met eigen ogen gezien dat deze en andere profetieën in vervulling gaan. Tijdens onze reizen zijn wij in contact gekomen met diverse pioniers en woestijnfarmers die in Bijbels perspectief bijdragen aan het profetische woord dat ‘de woestijn zal bloeien als een roos’. Deze mensen hebben ons geïnspireerd en samen gaan we een project opzetten waarbij mensen die met ons reizen  zelf hun positie hierin in kunnen nemen. Deze unieke verbinding met het Woord en het land komt tot uiting in een 7 daagse reis waarbij de reizigers zich verbinden aan een uniek project in Israël.

Wat?

Een 7 daagse  reis door Israël en de Arava woestijn. We steken met elkaar de handen uit de mouwen in een nieuw aan te leggen dadelplantage samen met Yoav, een woestijnfarmer. Hij nodigt ons uit om samen een nieuwe plantage aan te leggen waarbij jij de gelegenheid krijgt zelf je eigen dadelpalm te planten. Hij ziet het als een uitdaging en verlangen om dit samen met ons op te zetten. Een prachtige kans om de oude Bijbelse beloften in vervulling te zien gaan.

Waar?

Het project waar we gaan planten is gelegen bij Pharan in de Aravawoestijn. Dit is vanuit het noorden gezien de route richting Eilat en maakt deel uit van het woestijngebied van Israel. Het is een droog gebied maar men is hier in staat om met allerlei uitgekiende technieken vruchtbare landbouw te realiseren. Er is een stuk grond waar 60 dadelpalmen gepland gaan worden, die na 4 jaar hun vruchten zullen geven. Het project draagt bij aan werkgelegenheid voor de bewoners en dus een stuk levensonderhoud. Uiteraard kunt u van uw eigen dadels eten als de bomen vruchten gaan geven. De kosten om deze bomen de eerste 4 jaar te laten groeien zijn € 200,- per dadelpalm. Dit is het bedrag dat u per boom kunt doneren. U kunt zelf aangeven hoeveel bomen u wilt planten en zult ook echt uw eigen palm in de grond zetten. Vooraf worden alle voorbereidende maatregelen getroffen om de grond geschikt te maken voor beplanting door bijvoorbeeld de aanleg van waterirrigatie.

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is op Israël, Gods volk en land. Of je nu al vaak in Israël bent geweest of juist niet maar het land heeft wel je hart. Veel mensen steunen Israël, bidden voor het Joodse volk en zijn op zoek naar een manier om dit ook concreet handen en voeten te geven. Een stapje verder te gaan en een manier vinden om praktisch bij te dragen. Voor die mensen is deze reis een perfecte gelegenheid!

En verder?

Het planten van de bomen zal een hele dag in beslag nemen. Daarnaast wordt de reis ingevuld met het verkennen van het gebied, het ontmoeten van verschillende mensen en we bezoeken ook Jeruzalem en omgeving. Op deze manier willen we niet alleen mooie reizen naar Israël maken maar ook ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van dit bijzondere land.

Concreet:

Zaterdag 1 februari t/m vrijdag 7 februari 2020. De kosten zijn € 1095,- all-in. Dit betekend vlucht, alle overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, gidsen, fooien en ook het planten van 1 dadelpalm. We reizen in een kleine groep van maximaal ….. deelnemers. Voor meer informatie, vragen en aanmelding kunt u terecht bij info@timeouttravel.nl / 0651256346.

Klik hier om aan te melden.