9 t/m 16 Febr 2018. Jeruzalem/Woestijn JNF Experience.

09 – 16 Februari 8 daagse Jeruzalem / Woestijn JNF Experience. € 975,- pp all-in*


Vrijdag 1

Vertrek vanaf Schiphol. (Aanwezig op Schiphol 3 uur voor vertrek). Aankomst Tel Aviv in de avond waarna we doorreizen naar Jeruzalem met de bus. We overnachten in het Abrahamhostel in de Jaffa Straat.

Zaterdag (Shabbat) 2

We bezoeken samen de Messiaanse Synagoge en drinken hier na de dienst samen koffie en hebben tegelijk onze lunch. We vertrekken dan voor een stevige kuier door het Bijbelse landschap. We zien veel van de omgeving O.a: Kidron, Hinnomdal, Molen Montefiore, Oude Stad David, recente opgravingen, Zuid en Oostmuur met de Gouden Poort, We proberen de bekende aanduidingen in de bijbel visueel te krijgen. We komen uiteindelijk op de Olijfberg en genieten daar van het uitzicht en het verhaal dat deze plek verteld. In het hostel genieten we van onze gezamenlijke maaltijd en ontspannen.

Zondag 3

We vertrekken na het ontbijt naar de Oude Stad voor onze Wachterswandeling. We doen een wandeling over de oude muren van Jeruzalem, de zgn Rampartswalk samen met andere mensen wordt ons uitgelegd wat deze ‘Wachterbediening’ inhoudt. We doen zelf ook mee en merken hoe de Bijbelse profetieën in de huidige realiteit nog gelden. We proberen op bezoek te gaan bij Zvi Elyan.

We drinken gezellig koffie op een mooie plek. We zigzaggen door de smalle straatjes en brengen een bezoek aan het FOZ(Friends of Zion) museum. (Interactieve 3D-experience over de geschiedenis van Israël)

Maandag 4

Na ontbijt gaan we met de tram naar Yad Vashem (Holocaustmuseum) en krijgen rondleiding van een gids. In de middag bezoeken we het Israëlmuseum, of een alternatief in overleg. Keuze genoeg…

Dinsdag 5

Vandaag trekken we via Oostelijke route naar de Jordaan en bezoeken de beek Krit en Bethany aan de Jordaan. We gaan verder zuidwaarts naar de Aravawoestijn en doen verschillende woestijnplaatsen aan. Hier maken we kennis met het werk van JNF (Joods Nationaal Fonds). 

Maken kennis met mensen die op een boeiende manier de ‘woestijn vruchtbaar maken’!

We slapen in de woestijn, in leuke accomodaties In deze tijd van het jaar heerlijk!!

Woensdag 6

Vandaag een mooie autotocht door een geweldig landschap. We bezoeken plaatsen als Mitzpe Ramon, de Makhtesh Ramon (Spectaculaire woestijnkrater), Sde Boker en passeren het grote Beër Sjeva, dat al sinds bijbelse tijd zijn markante plek in de woestijn kent. We ontmoeten ‘locals’ die ons vertellen over dit gebied.

Aan het einde van deze interessante dag zoeken we ons Hostel in Tel Aviv op en ontspannen daar in een gezellige omgeving.

Donderdag 7

Tel Aviv, de stad waar de Israëliërs enorm trots op zijn. De metropool aan de kust met zijn heerlijke klimaat. Ontdek de markten, heerlijke restaurantjes en mooie plekken. Deze dag is vrij in te vullen en zal u zeker niet vervelen.

Vrijdag 8

Vandaag reizen we weer terug naar Nederland. Vol indrukken en een meer realistisch beeld van dit mooie land met zijn bewoners.

 

* Wanneer onvoldoende goedkope tickets voorhanden zijn, kan er meerprijs van max. € 150,- pp bijkomen. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.

Klik hier om u aan te melden.