11-20 April 2018 10 daagse reis Jeruzalem / Samaria / Galilea.

11-20 April 2018 10 daagse reis Jeruzalem / Samaria / Galilea € 1195,- pp all-in


Woensdag 1

Vertrek vanaf Schiphol. (Aanwezig op Schiphol 3 uur voor vertrek). Aankomst Tel Aviv in de avond waarna we doorreizen naar Jeruzalem met de bus. We overnachten in het Abrahamhostel in de Jaffa Straat.

 

Donderdag 2

Na ontbijt gaan we met de tram naar Yad Vashem (Holocaustmuseum) en krijgen rondleiding van een gids. Hierna gaan we met de tram naar de Oude Stad en via de Jaffa Poort en de Sjoek. bezoeken we de Westelijke Muur. We gaan daarna via de z.g.n. Westernwalltunnels onder de grond met een gids en dalen af naar het niveau van 2000 jaar geleden. Na al deze indrukken eten we lekker in het Abrahamhostel. In de avond heerlijk ontspannen in de lounge van het hostel, of nog even naar de Joodse Markt op die op 5 min lopen ligt.

 

Vrijdag 3

We vertrekken na het ontbijt naar de Oude Stad voor onze Wachterswandeling. We doen een wandeling over de oude muren van Jeruzalem, de zgn Rampartswalk samen met andere mensen wordt ons uitgelegd wat deze ‘Wachterbediening’ inhoudt. We doen zelf ook mee en merken hoe de Bijbelse profetieën in de huidige realiteit nog gelden. We proberen op bezoek te gaan bij Zvi Elyan.

We drinken gezellig koffie op een mooie plek. We zigzaggen door de smalle winkelstraatjes en brengen een bezoek aan het FOZ(Friends of Zion) museum. (Interactieve 3D-experience over de geschiedenis van Israël)

We zien hoe de Shabbat feestelijk wordt ontvangen bij de Westelijke Muur. We eten samen en vullen de avond ontspannen voor onszelf in.

 

Zaterdag (Shabbat) 4

We bezoeken samen de Messiaanse Synagoge en drinken hier na de dienst samen koffie en hebben tegelijk onze lunch. We vertrekken dan voor een stevige kuier door het Bijbelse landschap. We zien veel van de omgeving O.a: Kidron, Hinnomdal, Molen Montefiore, Oude Stad David, recente opgravingen, Zuid en Oostmuur met de Gouden Poort, We proberen de bekende aanduidingen in de bijbel visueel te krijgen. We komen uiteindelijk op de Olijfberg en genieten daar van het uitzicht en het verhaal dat deze plek verteld. In het hostel genieten we van onze gezamenlijke maaltijd en ontspannen.

 

Zondag 5

We gaan vandaag met de auto o.l.v. Koen Janusch naar het Hartland van Israël. We krijgen uitleg/onderwijs over dit gebied(Samaria-Judea), de Bijbelse beloftes en de lessen die we daar uit kunnen leren.

We bezoeken Bet-El en Shilo worder verrast door het mooie landschap en zijn bewoners.

Een intensieve maar zeker boeiende studiedag. We zijn eind van de middag weer terug in Jeruzalem en eten met elkaar…’S avonds genoeg om over door te praten.

 

Maandag 6

Koffers in de auto en vandaag dalen we Oostwaarts af naar de woestijn. Een leuke autorit door een boeiend en steeds veranderend landschap. We zien St Georgeklooster aan de beek Krit. Bezoeken Bethany aan de Jordaan. We trekken Noordwaarts richting meer van Galilea. Onderweg passeren we tal van bijzondere plaatsen. In de avond zoeken we onze accomodaties op in Chorazin of Degania.

 

Dinsdag 7

Vandaag trekken we eropuit met een gids voor een tocht over de Golan. We maken een tocht door een schitterende omgeving en leren van de gids over dit deel van Israël. Spectaculaire vergezichten en bijzondere plaatsten. Het contact met de mensen die we tegenkomen zorgt voor onverwachte en levendige momenten..Eind van de middag komen we weer samen bij onze accomodaties en genieten van een uitgebreide maaltijd..

 

Woensdag 8

Vandaag gaan we westwaarts richting de Jizreël vallei, via Nazareth en komen bij Megiddo en passeren onderweg de berg Tabor en de stad Afula. We zoeken onze weg naar de kust op en bezoeken de mooie plaatsen. We komen in de avond aan in Tel Aviv en genieten van de gezellige sfeer in het Abrahamhostel.

 

Donderdag 9

Deze dag is vrij te besteden. Genoeg te doen in Tel Aviv. Markten, stranden, musea en alles op loopafstand. Genieten lekker van deze vrij te besteden dag.

 

Vrijdag 10

Vandaag reizen we weer terug naar Nederland. Vol indrukken en een meer realistisch beeld van dit mooie land met zijn bewoners.

 

* Wanneer onvoldoende goedkope tickets voorhanden zijn, kan er meerprijs van max. € 150,- pp bijkomen. Dit wordt tijdig bekend gemaakt.

 

Klik hier om u aan te melden!