Novemberreis 2019

30 Oktober – 08 Nov 2019 Jeruzalem / Samaria / Woestijn.

€ 1095,- pp All-Inn*

Woensdag 

Vertrek vanaf Einhoven. (Aanwezig Eindhoven 3 uur voor vertrek). Aankomst Tel Aviv in de avond waarna we doorreizen naar Jeruzalem met de bus of trein. We overnachten in het Abrahamhostel in de Jaffa Straat.

Donderdag 

Na ontbijt gaan we met de tram naar Yad Vashem (Holocaustmuseum) en krijgen rondleiding van een gids. Hierna gaan we met de tram naar de Oude Stad en via de Jaffa Poort en de Sjoek. bezoeken we de Westelijke Muur. We gaan daarna via de z.g.n. Westernwalltunnels onder de grond met een gids en dalen af naar het niveau van 2000 jaar geleden. Na al deze indrukken eten we lekker in het Abrahamhostel. In de avond heerlijk ontspannen in de lounge van het hostel, of nog even naar de Joodse Markt op die op 5 min lopen ligt.

Vrijdag 

We vertrekken na het ontbijt naar de Oude Stad voor onze Wachterswandeling. We doen een wandeling over de oude muren van Jeruzalem, de zgn Rampartswalk samen met andere mensen wordt ons uitgelegd wat deze ‘Wachterbediening’ inhoudt. We doen zelf ook mee en merken hoe de Bijbelse profetieën in de huidige realiteit nog gelden. We proberen op bezoek te gaan bij Zvi Elyan.

In overleg kunnen we ook de Old City of David bezoeken met de watertunnel van Hizkia. In dat geval vervalt bezoek aanFOZ  (Friends of Zion)

We drinken gezellig koffie op een mooie plek. We zigzaggen door de smalle winkelstraatjes en brengen een bezoek aan het FOZ(Friends of Zion) museum. (Interactieve 3D-experience over de geschiedenis van Israël)

We zien hoe de Shabbat feestelijk wordt ontvangen bij de Westelijke Muur. We eten samen en vullen de avond ontspannen voor onszelf in.

Zaterdag (Shabbat) 

We bezoeken samen de Messiaanse Synagoge en drinken hier na de dienst samen koffie en hebben tegelijk onze lunch. We vertrekken dan voor een stevige kuier door het Bijbelse landschap. We zien veel van de omgeving O.a: Kidron, Hinnomdal, Molen Montefiore, Oude Stad David, recente opgravingen, Zuid en Oostmuur met de Gouden Poort, We proberen de bekende aanduidingen in de bijbel visueel te krijgen. We komen uiteindelijk op de Olijfberg en genieten daar van het uitzicht en het verhaal dat deze plek verteld. In het hostel genieten we van onze gezamenlijke maaltijd en ontspannen.

Zondag 

We gaan vandaag met de auto naar Yair Strijker in Na’ale, het Hartland van Israël. We krijgen uitleg/onderwijs over dit gebied (Samaria-Judea), de Bijbelse beloftes en de lessen die we daar uit kunnen leren. 

We bezoeken  Shilo en verschillende  nieuwe nederzettingen en worden verrast door het mooie landschap en komen in contact met boeiende bewoners en hun verhaal.

Een intensieve maar zeker boeiende studiedag. We zijn eind van de middag weer terug in Jeruzalem en eten met elkaar…’s Avonds genoeg om over door te praten.

Maandag 

Koffers in de auto en vandaag dalen we Oostwaarts af naar de woestijn. Een leuke autorit door een boeiend en steeds veranderend landschap. We zien St. Georgeklooster aan de beek Krit. Bezoeken Bethany aan de Jordaan. We dalen verder af via Qumran, En Gedi en zien Massada op de berg liggen. We gaan de Arava woestijn binnen en gaan op bezoek bij Vidor-woestijnresearchcentrum. Een ontdekkend bezoek met uitleg over de uitdagende manier van leven in de woestijn. We zien de invloed van het JNF (Joods Nationaal Fonds) in dit gebied. We brengen een bezoek aan Idan, een Moshav aan de Jordaanse grens. Ontmoeten een familie die hier haar bestaan opbouwt. Een verrassend verhaal. Eind van de middag komen we in Tsofar, een kleine Moshav in de Arava woestijn. We zijn hier te gast in een bijzondere omgeving waar we eten en slapen in een Bedoeïenen tent. ’s Avonds kampvuur en gezelligheid…

Dinsdag 

Vandaag trekken we eropuit met een woestijngids voor een woestijntocht. We maken een tocht door een schitterende omgeving en leren van de gids over dit deel van Israël. Spectaculaire vergezichten en bijzondere stille plekken. In de middag zien we nog iets van de woestijnlandbouw in praktijk. Een boeiende dag die we afsluiten met een heerlijke maaltijd.

Woensdag 

We gaan weer op pad en onderweg brengen we een bezoek aan Arad, waar we Fountain of  Tears aandoen. Een bijzonder bezoek aan deze beeldexpressie met een aangrijpend verhaal. We rijden verder via Elah Valley (Terebintenvallei) waar het verhaal van David en Goliath zich afspeelde. Mooie plaats voor bezinning en het verhaal op locatie te volgen.

Donderdag 

Deze dag is vrij te besteden. We kunnen in de ochtend als groep nog een bezoek brengen aan Old City of David en door de Hiskia tunnel gaan. Een boeiend uitstapje. Hierna tijd om wat te shoppen of zelf je tijd in te vullen. Keuze om in Jeruzalem te blijven of naar Tel Aviv te gaan en daar nog de avond door te brengen.

Vrijdag 

Vandaag reizen we weer terug naar Nederland. Vol indrukken en een meer realistisch beeld van dit mooie land met zijn bewoners.

Klik hier om u aan te melden.

*Bij gebruik van 2-pers. kamer wordt toeslag van € 160,- pp berekend.